En wat nog meer…

Gewichtsconsulent. Vanaf 2013 begeleid ik mensen die graag naar een gezonder gewicht willen.  Ik combineer mijn eigen ervaring hier met de opleiding gewichtsconsulent en met mijn andere coachingsvaardigheden. Als je op zoek bent naar wonderen of sprookjes, shakes of heel veel informatie over voedingsproducten, moet je niet bij mij zijn. Als je een stevig besluit wilt nemen over beter voor jezelf zorgen, je ‘hobbels’ daarin wilt onderzoeken, met een zekere lichtheid en humor, dan ben je aan het goede adres. Geen dieet (uiteraard wel een analyse en persoonlijk advies), wel haalbare kleine aanpassingen in je dagelijks leven en daarnaast leren dealen met je valkuilen.

Verder lezen (mijn persoonlijke verhaal over gewicht)…

Als kind was ik dun. Rond mijn 18-de begon het geworstel met mijn gewicht. Ik werd zwaarder en ging dan op dieet. Meestal dat wat op dat moment in de mode was en met weinig inspanning geweldige resultaten beloofde.

Eenmaal afgevallen ging ik gedachteloos terug naar ‘normaal’ eten. Met als gevolg dat ik zwaarder eindigde dan waar ik was begonnen. Motivatie vinden voor een nieuwe poging werd een steeds grotere opgave. Ook omdat zich berustende en vergoelijkende gedachten aandienden  als ‘mooi dik is niet lelijk’,  ‘na je veertigste lukt het toch niet meer’ en  ‘er zijn tegenwoordig leuke kleren voor een maatje meer’.

Maar wat ik mezelf ook wijsmaakte: het knagende  schaamtegevoel,  de zorgen over m’n gezondheid, de last van het overgewicht dat letterlijk in de weg zit, lieten zich niet wegredeneren.

Bij een controle door een arts, in 2010, bleek ik weer 5 kilo zwaarder. Toen ontstond het bijzonder sterke gevoel dat ik dit niet meer wilde. Punt uit. Dit besluit, ik noem dat een diep wilsbesluit, was de basis.

Daarna heb ik eindelijk een gewichtsconsulent gezocht en van haar heb ik geleerd gewóón te eten. Ik viel 30 kilo af en ze bleven er zeker een jaar of zes af. Het kan dus wel! En toch; ook na die zes jaar was er weer veel drukte, onrust, moeheid, wat het ook maar is waardoor de aandacht verslapt. Opnieuw de structuur oppakken en opnieuw de regie pakken; het blijft aandacht nodig hebben.

Omdat ik met al deze inzichten  zo ontzettend blij ben wil ik mijn eigen ervaringen inzetten om anderen te helpen bij het bereiken van een gezond gewicht.

Door mijn opleiding en werkervaring als maatschappelijk werker (vanaf 1992), diverse coachingsopleidingen en mijn opleiding als gewichtsconsulent, kan ik een gedegen begeleidingstraject aanbieden.

Zo licht als mogelijk en intensief als nodig is. Voor iedereen die het niet zo ver wil laten komen en voor iedereen die het punt “tot hier en niet verder” heeft bereikt (of het toch weer is verloren en weer terug wil vinden).

Ook voor jou kan het anders! Echt. Ik wil je er graag bij helpen.

Gespreksleider in je Uppie

Sinds eind 2018 ben ik gespreksleider in je Uppie, dit zijn gesprekken met ouderen over de thema’s van het leven. Met lichtheid je verhouden tot dat wat is.

Voor meer informatie en agenda  www.upinnederland.nl

Facilitator SoulCollage®.

Een creatieve werkvorm die ontspanning, inzicht en kunst oplevert!

Met SoulCollage® gebruik je jouw intuïtie en creativiteit om van enkele plaatjes een nieuwe afbeelding op kaartformaat te maken. Na het knippen en plakken ga je jouw kaart ‘lezen’ en kun je in contact komen met wat deze kaart jou vertelt. Alleen jij leest jouw kaart, de wijsheid is al in jou! Het is geen therapie, maar het kan wel helend werken. Als facilitator van de SoulCollage® workshop zorg ik voor genoeg materiaal, iets te eten en te drinken en een goed verloop van het proces.

Verder lezen SoulCollage® informatie

Voor wie is SoulCollage® geschikt?

  • voor wie de kunstenaar in zichzelf wil (her)ontdekken
  • voor wie nieuwsgierig is naar de eigen intuïtie en de eigen wijsheid
  • voor wie zin heeft om wat moois te maken alleen voor jezelf
  • voor wie antwoorden zoekt op vragen
  • voor wie inzicht in zichzelf wil krijgen
  • iedereen kan het!

Waar is de workshop?
Aan mijn keukentafel aan de Weaze 52 in Aldeboarn of op een andere locatie. In overleg kom ik naar je toe.

Wanneer is er een workshop?
In overleg en vooralsnog op de donderdagavond in de even weken, van 19.30 tot 21.45 uur. Binnenkort ook op www.soulcollage.nl

Wat kost een workshop?
Een avond (of ander dagdeel) inclusief koffie/thee, wat lekkers en het materiaal kost €25 per persoon. Er kunnen vier mensen deelnemen, overleg over minder of meer is altijd mogelijk.

Huiskamerconcerten:

Wij organiseren geregeld huiskamerconcerten of theater in onze woonkamer.
Zie de facebookpagina    “huiskamerconcert aldeboarn leen & gerda”.